Heek

Vissen van het zomerseizoen: zeetong, rog en heek

Product in de kijker

|

14 juni 2022

Onze Belgische vissers voeren het jaar rond de lekkerste vissen aan. In het zomerseizoen zijn zeetong, rog en heek op hun best. Laat je inspireren om op jouw beurt die inspiratie door te geven aan je klanten.

Zeetong

Zeetong is één van de toppers in de aanvoer van onze vissers naar de vismijn. Van juni tot december is de vis op z’n best. Het stevige visvlees is eveneens zacht en sappig. De vis is bij ons vooral gekend als Noordzeetong vanwege de herkomst.

Klassiek bakken we de zeetong in boter, maar de vis is veelzijdiger dan dat. Het visvlees is uiterst geschikt om in de oven te bereiden, te pocheren of te stomen.

Technische fiche: zeetong

Zeetong
Rog

Rog

Rog is nog zo een belangrijke vissoort voor onze vissers. Hij behoort samen met zeetong en pladijs tot de top drie in de aanvoer naar onze vismijnen. Er bestaan wel zo’n 460 verschillende soorten, maar voor onze vissers is de stekelrog de belangrijkste. Rog is een heel jaar beschikbaar. Van juni tot maart is hij op zijn best. De vleugels zijn een lekkernij, maar wist je dat ook de wangen en lever een ware delicatesse zijn? Rog is uiterst geschikt om te bakken, pocheren, stomen, in de oven of in papillot.

Technische fiche: rog

Heek

Heek, ook wel gekend als mooie meid. De vis wordt meestal als hele vis of in moten aangeboden, maar kan ook wel gefileerd worden verkocht. Het smakelijke visvlees is eerder zacht en wordt steviger tijdens de bereiding. Als kabeljauwachtige zijn bereidingen voor kabeljauw dan ook meestal geschikt voor heek. Bakken, in een ovenschotel, om te stomen of a la plancha. Het kan allemaal met Heek.

Technische fiche: heek

Heek