GroepsfotoHerfst

Vissen van het herfstseizoen: pladijs, tongschar en wijting

Product in de kijker

|

05 October 2022

Onze Belgische vissers voeren het jaar rond de lekkerste vissen aan. In het herfstseizoen zijn pladijs, tongschar en wijting op zijn best.

Pladijs

Pladijs hoeven we jou waarschijnlijk niet voor te stellen. Deze vis is het hele jaar rond verkrijgbaar, maar van juni tot en met oktober is hij op z’n best.

Pladijs heeft dan een hoge aanvoer in de veilingen, stevig visvlees en een smaak die de pan uit swingt. Naast bakken in de pan kan je hem perfect stomen, pocheren, bereiden in de oven… Dankzij z’n romige smaak valt deze vis ook goed in de smaak bij kinderen. Kortom, je hebt altijd prijs met pladijs.

pladijs
Tongschar

Tongschar

Tongschar behoort samen met zeetong en pladijs tot de platvissen. Deze vis is trouwens een prima alternatief voor zeetong. Het visvlees van tongschar is iets zachter van structuur en de filets zijn dikker. Je hoeft niet ver te zoeken waar z’n populaire bijnaam - melktong -  vandaan komt. Het visvlees van tongschar is namelijk heel erg wit.

Romig, zacht en superveelzijdig op het vlak van bereiding. Tongschar is een vis die je absoluut eens moet proberen.

Wijting

Bij onze zuiderburen staat wijting op de lijst van populaire vissoorten. En terecht. Wijting heeft zacht en smaakvol visvlees. Het is bovendien een magere, licht verteerbare vis en een waardig alternatief voor kabeljauw.

Gebakken in de pan is wijting overheerlijk… Ook voor oven- en stoofgerechten en soep kunnen we deze vis aanraden.

Als voorgerecht, hoofdgerecht of verwerkt in beleg voor op de boterham: het kan allemaal.

wijting