Gegrilde knolselder met Noordzeegarnaaltjes

Groente van de maand januari: Knolselder

Product in de kijker

|

19 December 2023

Knolselder is nauw verwant aan selderij en peterselie. In tegenstelling tot zijn familieleden is het de knol van de plant die wordt geoogst en gegeten, niet de stengels of bladeren. Hoewel zijn uiterlijk misschien niet meteen uitnodigend is, herbergt deze knol een bijzondere smaak en culinaire mogelijkheden.

Een smaakvolle knol

Ondanks zijn nederige uiterlijk heeft deze groente veel te bieden op vlak van smaak en textuur. De unieke combinatie van aardse tonen en een subtiele nootachtige zoetheid van knolselder kan een geheel nieuwe dimensie toevoegen aan gerechten. Inspireer je klanten met receptideeën, bereidingstips en smaakcombinaties. Van knapperige knolselderfrietjes tot romige knolselderpuree.

Duurzaam en lokaal

Een ander belangrijk aspect van knolselder is de duurzaamheid ervan. Het is een groente die goed gedijt in lokale klimaten en gemakkelijk verkrijgbaar is, wat bijdraagt aan verminderde transportkosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Het aanbieden van lokale, seizoensgebonden knolselder in verswinkels onderstreept niet alleen duurzaamheid, maar ook versheid en kwaliteit.

Is knolselder gezond?

Knolselder is rijk aan  voedingsvezels en een bron van vitamine C, foliumzuur en kalium. Bovendien bevat het weinig calorieën. In een gezonde voeding is er altijd ruimte voor een extra portie groenten.

Bewaar de rest voor later

We sluiten af met bewaringstips voor knolselder: krijg je de knol niet helemaal verwerkt? Geen probleem! Je kan hem gelukkig een tijdje bewaren. Op een koele en droge plaats gaat hij zeker nog enkele weken mee. Eens hij aangesneden is, is hij nog een week houdbaar in de koelkast. Invriezen kan, maar dan moet je de knolselder eerst even blancheren.

Met andere woorden is knolselder een veelzijdige, gezonde groente. Hij groeit perfect in ons lokaal klimaat en je kan het goed bewaren.

Hier moet je zijn om je klanten te inspireren

Heerlijke recepten met knolselder