Ongepelde garnalen

Grijze garnaal is de vis van het jaar 2022

Vis van het Jaar

|

01 September 2022

De grijze garnaal is Vis van het Jaar 2022

Op maandag 29 augustus 2022 werd grijze garnaal als vis van het jaar bekendgemaakt door Minister Crevits onder heel wat persaandacht.

De aandacht voor de Vis van het jaar wordt bovendien versterkt door zichtbaarheid op Lekker van bij ons en haar social mediakanalen, inlassingen in magazines als Culinaire Ambiance en acties op de winkelvloer. Ook in de horeca gaan chefs graag aan de slag met de Vis van het Jaar.

De grijze garnaal maakt van het simpelste gerecht iets feestelijk. Het is niet voor niets een echte Vlaamse publiekslieveling. Een garnalenbisque, een smeuïge garnaalkroket of een royaal gevulde tomaat… Komt het water je al in de mond?

SEIZOENSPRODUCT

Je kan het hele jaar door grijze garnalen kopen in de winkel. De lekkerste vind je van de nazomer tot november. Dan zijn de garnalen op hun dikst. In de winter is de aanvoer beperkt, dan trekken de grijze garnalen dieper in zee of graven ze zich de zeebodem in om de afkoeling van het zeewater te ontvluchten.

KOOKTIP

Vers smaken garnalen natuurlijk het best. Pel je ze zelf, dan kan je van de koppen en pellen de lekkerste bisques en sauzen maken. Van 1 kg ongepelde garnalen hou je ongeveer 330 g garnalen over. Recepten vind je op www.visvanbijons.be.

Ongepelde garnalen

Voor visspeciaalzaken en voor retailers met verstoog voor vis ontwikkelde VLAM een folder en affiche

Bestel hier