Spruitjes t Hertsveld

’t Hertsveld: een hart voor seizoensgebonden en korte keten

Nieuws

|

25 Januari 2024

Ann en Stijn kweken al jaren verse groenten in hun tuinbouwbedrijf in Leest. In 2013 streken ze neer in ’t Hertsveld waarnaar hun bedrijf ook werd vernoemd. Elke dag zet het koppel, samen met onder andere (schoon)zus Leen zich in om lekkers van eigen bodem te kweken. Een groot deel van deze producten worden verkocht op de veiling van Belorta. De overige groenten verkopen ze in hun hoevewinkel.

t Hertsveld

Van generatie op generatie

Ann groeide op als tuinbouwersdochter. “Mijn ouders kweekten zelf groenten, hier op de velden waar we nu wonen. Dus ik heb op de plek waar we wonen zelf nog bloemkolen helpen kappen. Maar ook mijn grootvader was tuinbouwer. Hij kweekte spruitjes. Mijn man heeft de kneepjes van het vak geleerd via zijn nonkel, hij was een slateler” vertelt Ann. Met deze achtergrond werden Ann en Stijn de zaakvoerders van ’t Hertsveld, een tuinbouwbedrijf waar het hele jaar door groenten van eigen kweek te verkrijgen zijn.

Het hele jaar lang verse groenten

Het jaarrond ben je bij het ’t Hertsveld aan het juiste adres voor heerlijke, verse groenten uit volle grond. “We hebben twee hoofdteelten, spruitjes in de winter en boontjes in de zomer. En daartussen hebben wij enkele tussenteelten of kortere teelten. Dat gaat dan bijvoorbeeld om venkel, erwten, primeuraardappelen en asperges”, zegt Ann. Stijn zorgt er samen met zijn team voor dat de teeltopvolging foutloos verloopt en dat groenten van topkwaliteit worden geproduceerd.

t Hertsveld

Korte keten dankzij de hoevewinkel

Ann en zus Leen staan elke dag klaar in de hoevewinkel om hun verse producten aan de man te brengen. Korteketenverkoop is voor de familie vanzelfsprekend. “Ik kan me nog herinneren hoe mensen vroeger bij mijn ouders een bloemkool of prei kwamen halen. De mensen appreciëren dat echt, de pure smaken van verse groenten van het veld. En dat geeft écht voldoening”, zegt Ann. Ze verkopen niet enkel hun eigen kweek, maar bieden ook producten aan van kwekers uit de buurt.

“De klanten komen vooral voor de seizoensgroenten. In de zomer boontjes en in de winter spruitjes. Daarnaast verkopen wij nog andere seizoensgebonden producten. Momenteel is dat bijvoorbeeld het grondwitloof, appelen en peren. In de zomer zijn dat tomaten. Daarvoor werken we samen met collega-telers. Daarnaast hebben wij een groot aanbod aan hoeveproducten. Op die manier kan de klant een volledige aankoop bij ons doen om zijn frigo te vullen”, zegt Ann. Soeppakketten bijvoorbeeld zijn erg geliefd bij de klanten.

Overal bereikbaar

De mensen uit de buurt weten ’t Hertsveld te vinden en zo hebben ze al een mooi klantenbestand opgebouwd. Daarnaast probeert Ann nog op tal van andere manieren de huidige klanten te informeren en nieuwe klanten aan te trekken. Ze zet vooral in op de website, een nieuwsbrief en sociale media. “Wij hebben ook een webshop. Klanten kunnen online bestellingen plaatsen om ze dan te komen afhalen in de winkel of afhaalautomaten.”, geeft Ann aan.

Door weer en wind

“Wij doen elke dag ons uiterste best om de beste producten in onze winkel te verkopen. Het klinkt misschien cliché, maar het is niet altijd gemakkelijk. Zeker de dag van vandaag. We zijn afhankelijker geworden van de weersomstandigheden. Maar weer, of geen weer. We blijven doorwerken zoals altijd”, zegt Ann. Een ingesteldheid waardoor de mensen in en rond Leest altijd kunnen genieten van heerlijke, verse en met liefde geteelde groenten.

Een bezoek brengen aan ’t Hertsveld? Ontdek hoevewinkel ’t Hertsveld in Leest.

Hoevewinkel t Hertsveld