Healthy Fresh groentetoog 2022

Speciaalzaak Healthy Fresh is Groentevakman 2022

Wedstrijd

|

07 juni 2022

Speciaalzaak Healthy Fresh is Groentevakman 2022

Op dinsdag 7 juni 2022 werd Healthy Fresh uit Turnhout, de winnaar van de Groentevakman 2022 in de categorie speciaalzaken en marktkramers, gelauwerd. De wedstrijd, ondertussen al aan zijn achtste editie toe, is een initiatief van Flandria in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM. Alle zelfstandige speciaalzaken en marktkramers konden deelnemen.

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Met een aantrekkelijke versrayon krik je dus meteen het imago op van je hele winkel. En door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten.

Met de wedstrijd ‘Groentevakman’ wil VLAM en haar partners de versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om groenten van bij ons in de kijker te zetten.

Verloop van de wedstrijd

Alle zelfstandige speciaalzaken en marktkramers konden zich inschrijven voor de wedstrijd Groentevakman. De deelnemers van de wedstrijd kregen van maandag 31 januari tot en met vrijdag 11 maart 2022 de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.groentevakman.be. Een expertenjury beoordeelde de kandidaturen.

Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg enkele mystery shoppers over de vloer. Die beoordeelden de kandidaten op een tiental criteria, zoals de aantrekkelijkheid van hun rayon en het aanbod van verse, Belgische groenten.

De deelnemers kregen vervolgens de opdracht om een creatieve promotieactie te bedenken met lokale groenten.

De prijsoverhandiging gebeurde op het winkelpunt van de winnaar.

Prijzenpakket

Alle deelnemers worden getrakteerd op een individueel rapport van de mystery shopper bezoeken aan hun zaak en een attentie voor het team.

De winnaar van de Groentevakman in de categorie speciaalzaken en marktkramers krijgt daarbovenop een cheque van 1.000 euro, een degustatie van Flandria op het winkelpunt, kwalitatieve schorten van Flandria, promotiemateriaal om de overwinning in de kijker te zetten op het winkelpunt én media-aandacht: de winnaars worden onder meer in de kijker gezet via de verschillende communicatiekanalen van de organiserende partners.

De winnaar

Healthy Fresh uit Turnhout is de Groentevakman van 2022 in de categorie speciaalzaken en marktkramers. Als speciaalzaak geloven ze sterk in de kwaliteit én smaak van producten van bij ons en het steunen van lokale producenten. (artikel gaat onder de foto verder)

Teamfoto Healthy Fresh Groentevakman 2022

Tijdens de wedstrijd wist Healthy Fresh de mystery shoppers het sterkst te imponeren met hun aanbod groenten en fruit en de klantvriendelijkheid van het team. Ook de jury vond hun promotieactie met lokale groenten en fruit één van de origineelste tijdens deze wedstrijd: zij organiseerden een maand lang acties op het winkelpunt en met plaatselijke ondernemers. Klanten werden onder meer uitgedaagd om een leuk recept te bedenken met de Belgische groenten en fruit uit het aanbod van Healthy Fresh. Ze konden onder meer ook genieten van een proeverij van verse aardbeien in de winkel en gratis dipgroentjes.

Zaakvoerster An Cabanier: “Jaarrond werken we hard om onze klanten verse producten te kunnen aanbieden en van advies te voorzien. We hebben ook veel respect voor onze producenten en hun producten. We werken dan ook zoveel mogelijk met producten uit onze regio of van Belgische oorsprong. Dat zijn heerlijke producten, waar we als Belg gerust wat fierder op mogen zijn. Daarbovenop proberen we ook iets meer te bieden dan het gemiddelde versassortiment. Voor ons mag dit vak dan ook zeker de nodige aandacht krijgen.”

De finalisten

Het welverdiende zilver gaat naar groente- en fruitspeciaalzaak Isabelle uit Kortrijk. Zij streven met hun winkelinitiatieven naar een speciaalzaak 2.0. Dit doen ze onder meer door service op maat te bieden aan hun klanten door online bestellingen binnen het uur klaar te zetten en een drive-in ophaalsysteem voor klanten te organiseren. Klanten vinden in de winkel onder andere ook een salad bar met huisgemaakte groentebereidingen, proevertjes en een wisselend assortiment van groenten en fruit.

Brons gaat naar het Vershuis uit Kortemark. Deze speciaalzaak draagt kwaliteit hoog in het vaandel en werkt enkel met dagverse producten. Ze werken daarom samen met heel wat lokale groenteboeren om producten vers van het veld aan te bieden. Wat lokaal niet kan worden aangekocht, wordt dagelijks bijgehaald op de vroegmarkt.