Slagerij Blockeel

Slagerij Blockeel wint Mooiste Vleestoog 2021

Wedstrijd

|

25 juni 2021

Slagerij Blockeel uit Oudenaarde heeft Mooiste Vleestoog 2021

Op vrijdag 25 juni werd Slagerij Blockeel uit Oudenaarde, de winnaar van de Mooiste Vleestoog 2021 in de categorie slagers, speciaalzaken en marktkramers, gelauwerd. De wedstrijd is een onderdeel van de Beste Versspecialist 2021 en is een initiatief van VLAM om versverantwoordelijken te belonen voor hun dagelijkse inspanningen om vlees van Belgische origine in de kijker te zetten. Alle zelfstandige slagers, speciaalzaken en marktkramers konden deelnemen. 

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Met een aantrekkelijke versrayon krik je dus meteen het imago op van je hele winkel. En door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten. 

Met de wedstrijd ‘Mooiste Vleestoog’ wil VLAM versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om vlees van Belgische origine in de kijker te zetten. 

Verloop van de wedstrijd 

Alle zelfstandige slagers, speciaalzaken en marktkramers konden zich inschrijven voor de wedstrijd Mooiste Vleestoog. De deelnemers van de wedstrijd kregen van 24 februari tot en met 6 april 2021 de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.besteversspecialist.be. Een expertenjury beoordeelde de kandidaturen. 

Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg enkele mystery shoppers over de vloer. Die beoordeelden de kandidaten op een tiental criteria, zoals de aantrekkelijkheid van hun rayon en het aanbod van vers, lokaal rund- en varkensvlees. 

Het eindoordeel voor de categorie slagers, speciaalzaken en marktkramers was in handen van expertenjurylid Norbert Van Speybroeck, ondervoorzitter bij Landsbond Gent en een gerespecteerd figuur in de slagerswereld. Hij bezocht zelf de 3 finalisten en koos de uiteindelijke winnaar. 

De kandidaten van de Mooiste Vleestoog werden voornamelijk beoordeeld op de aantrekkelijkheid van hun rayon en hun aanbod van Belgisch vlees. 

De prijsoverhandiging gebeurde op het winkelpunt van de winnaar. 

Prijzenpakket 

De winnaar van de Mooiste Vleestoog in de categorie slagers, speciaalzaken en marktkramers krijgt een cheque van 1.000 euro, een luxe vleesmes, promotiemateriaal om de overwinning in de kijker te zetten op het winkelpunt én media-aandacht.

De winnaar

Slagerij Blockeel uit Oudenaarde heeft de Mooiste Vleestoog van 2021 in de categorie slagers, speciaalzaken en marktkramers. De familiezaak wordt uitgebaat door Tom en Nathalie Blockeel, de derde generatie die de slagerij runt. Slagerij Blockeel hecht veel belang aan ambacht, kwaliteit en presentatie en biedt een uitgebreid aanbod aan Belgisch Witblauw rundsvlees en hoevevarkensvlees. Tom, Nathalie en hun team zijn dan ook terecht trots op hun vleestoog, met het zelfgekweekt Witblauw runds- en kalfsvlees uit stal Blockeel, Belgisch varkensvlees en andere vleesbereidingen. 

Tom: “We zijn ervan overtuigd dat we trots mogen zijn op ons Belgisch varkens- en rundvlees, maar lokaal vlees krijgt nog te weinig de aandacht dat het verdient. Het Belgisch Witblauw rundvlees bijvoorbeeld, dat we zelf kweken en verkopen in onze slagerij, heeft een typische smaak, is mals, niet te vet én betaalbaar. Fantastisch toch dat we dit product uit de korte keten aan onze klanten kunnen bieden? De wedstrijd Mooiste Vleestoog was daarom een mooie kans om te laten zien hoe fier we zijn op ons aanbod vlees van bij ons. Het was ook fantastisch dat we via de wedstrijd het team in de bloemetjes konden zetten. We zijn niet alleen trots op onze producten, maar ook op onze gepassioneerde en gedreven werknemers die zich elke dag inspannen in onze zaak en dezelfde overtuiging delen van lokale producten”.

Team Slagerij Blockeel

Team Slagerij Blockeel uit Oudenaarde

De finalisten 

Het welverdiende zilver en brons gaat naar:

  • Keurslager Lieve & Patrick in Opglabbeek, met een vleestoog met maar liefst 300 producten waarvan 70% ambachtelijk bereid, en 
  • Slagerij Johan & Inge in Ertvelde, een trotse familiezaak dat de exclusieve verdeler is van het erkende streekproduct Kaantjesworst.