De week van het konijn komt eraan: 23-30 januari 2026
Product in de kijker
|12 December 2025
Van vrijdag 23 januari tot en met vrijdag 30 januari organiseert VLAM, in samenspraak met de slachthuizen, retailers en foodservicebedrijven, de Week van het Konijn. Tijdens deze week zetten ze dit lekker en mager stukje vlees in de schijnwerpers waarbij de gezondheidsvoordelen van konijnenvlees en de veelzijdigheid ervan in de keuken centraal staan.
Van maandag tot feestdag
De klassiekers als konijn met pruimen of konijn met streekbier, het zijn traditionele stoofpotten uit grootmoeders keuken. Maar konijnenvlees leent zich tot zoveel meer: van comfort food tot een snelle hap, van slaatjes tot pulled rabbit, konijnenvlees is een allround lekkernij waarmee haast alles mogelijk is. Hoog tijd dus om dit smaakvolle stukje vlees nog eens in de kijker te zetten.
Konijn, voor als het wat lichter mag zijn.
Konijn biedt veel voedingsstoffen voor relatief weinig calorieën. Konijn is een goede bron van hoogwaardige eiwitten, vitaminen B3, B6 en B12, selenium en zink. Een portie konijn van 100 gram levert gemiddeld zo’n 145 kcal en 8 gram vet. Een bout levert het magerste vlees (ongeveer 4 g vet per 100 g), terwijl het voorkwartier (schouder met karkas) wat meer vet (ongeveer 14 g per 100 g) en calorieën bevat. In vergelijking met veel andere vleessoorten is konijn ook een bron van omega 3-vetzuren. Kortom, konijn past prima in een lekkere en gezonde maaltijd met een ruime portie groenten.
(bron: www.internubel.be)
Zet jij mee konijn in de kijker?
Recepten waarmee je je klanten kan inspireren.In onze VLAM-webwinkel kan je een handige receptenfolder* bestellen die je kan uitdelen aan je klanten.
*Verkrijgbaar zolang de voorraad strekt