Zomergroenten en -fruit

Groenten van het zomerseizoen: zoete puntpaprika, courgette, tomaat

Nieuws

|

10 juni 2024

Zoete puntpaprika

De zoete puntpaprika is een intussen geliefde groente die vaker zijn weg vindt naar de keuken. Deze paprika onderscheidt zich van zijn soortgenoten door zijn langwerpige vorm en zoete smaak. 

We kennen drie kleuren puntpaprika’s:

  • Rode zoete puntpaprika: deze is het meest gekend en gebruikt. Hij heeft een diepe, rijke, aantrekkelijke smaak.
  • Gele zoete puntpaprika: deze paprika is iets minder zoet dan zijn rode broer, maar biedt een frisse, fruitige smaak.
  • Oranje zoete puntpaprika zit qua zoetigheid en smaak tussen de rode en gele variant.

De veelzijdigheid van de zoete puntpaprika’s maken ze bijzonder aantrekkelijk. Ze kunnen op verschillende manieren worden bereid: rauw in salades, gegrild, gevuld of verwerkt in soepen en sauzen. De zoete smaak past goed bij elk soort gerecht en bij elke soort keuken, van zuiders tot oosters en de kleur zorgt voor een mooie presentatie.

Rode zoete puntpaprika
Groene courgette

De courgette is een populaire groente omwille van zijn veelzijdigheid en milde smaak. We kennen een groene en gele variant, langwerpig of bolvormig.

De groente kan in elk type gerecht worden geïntegreerd, zelfs in desserts. Vanwege deze veelzijdigheid is courgette zeer geliefd bij de consument.

Bereidingstips voor je klanten kunnen zijn: rauwe courgette, dun gesneden of geschaafd, is lekker knapperig en fris in een salade. Populair is gegrilde courgette. De groente krijgt dan een licht rokerige smaak die goed past bij vlees of vis. Courgette is ook een ideale groente voor de vegetariër, bijvoorbeeld in combinatie met verse schapenkaas en munt. En daarnaast behoren bakken, vullen, in soepen en sauzen of als pasta-alternatief ook tot de vele mogelijkheden.

Tomaat

Een op en top zomerse vrucht. Thans het hele jaar beschikbaar, maar op zijn best in de zomer, wanneer de vrucht het meeste zon krijgt. De tomaat krijgt een centrale plaats in de keuken. Ze is zodanig veelzijdig en er zijn zodanig veel variëteiten en kleuren dat ze onmisbaar wordt in de keuken.

Elke variëteit of kleur heeft zijn eigenheid en zijn specifiek geschikt voor verschillende bereidingen of gerechten.

Een groente die een prominente plaats verdient in je zaak.

Tomatensoorten