Koolrabi

Groenten van de maand juli: paksoi, koolrabi en Chinese kool

Product in de kijker

|

14 juni 2022

Iedere maand inspireert VLAM jou met heerlijke seizoensgroenten van bij ons. Je vindt hierbij tips die je klanten kunnen inspireren om met deze groenten aan de slag te gaan.

Paksoi

Een Aziatische koolsoort die minder gekend is bij het grote publiek. Je herkent de groente aan zijn knapperige, witte brede bladstengels. Het blad kan variëren van dof grijsgroen tot glanzend diepgroen, afhankelijk van de soort. Paksoi heeft een zachte en zoetige smaak. De groente heeft een korte bereidingstijd en vertoeft graag in het gezelschap van andere groenten. In de keuken wordt paksoi meestal gebruikt om te roerbakken in de wok, maar je kan de groente evengoed rauw serveren of stoven.

Koolrabi
Koolrabi

Koolrabi

Ondanks de knolvorm is koolrabi toch een koolsoort. De groente heeft een pittige smaak. Gekookt lijkt het een beetje op bloemkool, rauw kan je het eerder vergelijken met selder. Koolrabi is te verkrijgen in verschillende kleuren: wit, lichtgroen of paars. We kennen de lichtgroene versie het best, omdat die het vaakst wordt aangeboden in de winkel. Je klanten kunnen met de groente veelzijdig aan de slag: rauw, gekookt, gesmoord of gefrituurd.

Chinese kool

Een bladgroente met een frisgroene kleur en zoetere smaak. Het is een echte allrounder: rauw, gekookt, gestoofd, geroerbakt, gesmoord. Je kan er zelfs pakketjes van maken, waarbij je de bladeren vult met andere lekkernijen. De middelste bladeren zijn malser dan de buitenste bladeren.

Chinese kool