Vollegrond witloof

Een culinair hoogstandje en een smaakbom

Product in de kijker

|

12 Januari 2024

Het witte goud van eigen bodem is een op-en-top-groente van bij ons. Je raadt het al: witloof is de groente van de maand februari. Het is een veelzijdige en smaakvolle groente en die verdient een prominente plaats in uw groentetoog! Witloof biedt niet alleen een unieke smaak, maar is ook veelzijdig en een waardevolle aanvulling in de keuken.

Een ideale compagnon in uw culinaire creaties

Met zijn unieke bitterzoete aroma en de knapperige textuur is witloof geschikt voor diverse bereidingsmogelijkheden. De groente kan rauw gegeten worden en houdt alleen stand, maar is ook een stevige compagnon in salades voor een verfrissende en knapperige toevoeging. Daarnaast kan witloof gestoofd worden, gegrild of gekarameliseerd voor een dieper, complexer smaakprofiel dat perfect past bij vlees, vis of vegetarische gerechten. Ook in de wok of de grill liggen er mogelijkheden.

Witloof is smaakvol én duurzaam

Witloof is het hele jaar door beschikbaar en is dus een betrouwbare optie. De groente is uiteraard op zijn hoogtepunt tijdens de winterperiode. Je hebt dan ook de keuze tussen witloof uit volle grond of uit hydrocultuur. Hoe dan ook, witloof van bij ons biedt het hele jaar rond kwaliteit, ongeacht het seizoen.

“Het hele jaar door een uitstekende keuze”

De teelt gebeurt zorgvuldig, zodat de hoogste kwaliteit en versheid kan aangeboden worden en u met witloof versheid, smaak en duurzaamheid kan garanderen in uw winkel.

De weldaad van witloof

De voedzame groente bestaat voor meer dan 90% uit water en bevat heel weinig calorieën (8-16 kcal per 100g), maar relatief veel mineralen. Het hoge kaliumgehalte zorgt ervoor dat witloof licht vochtafdrijvend is. Op het vlak van voedingswaarde is er geen verschil tussen traditioneel geteeld grondwitloof en witloof van hydrocultuur, het is vooral voor de smaak dat men kiest voor het een of het ander. 

Met deze tips houd je klanten tevreden:

  • Kies voor een stevige krop met een gesloten top.
  • Witloof bewaren doe je best op een donkere en koele plaats.
  • Eens versneden, verkleurt de groente al gauw.
witloof