Weekend van het stoofvlees 2026

Weekend van het stoofvlees: 10 en 11 januari 2026

Nieuws

|

09 December 2025

Stoofvlees met rundvlees van bij ons blijft een vaste waarde in vele gezinnen. Op 10 en 11 januari 2026 zetten we deze nationale klassieker graag extra in de kijker – een ideaal moment om jouw klanten te inspireren én te verleiden. Stoofvlees hoort zonder twijfel in het rijtje van de Vlaamse favorieten.

Enkele praktische tips die je makkelijk kan delen met je klanten:

  • Kies stukjes rundvlees met wat vet. Dat zorgt voor meer smaak en een malser resultaat.
  • Kruiden die niet mogen ontbreken: peper, zout, tijm en laurier.
  • Zoet en zuur in balans brengen: zoet kan met stroop, bruine suiker of peperkoek; een boterham met mosterd of een scheutje azijn zorgt voor de juiste zurige toets.
  • Bier maakt het verschil. Een niet te bitter bruin bier zoals Petrus Oud Bruin, Liefmans Goudenband of donkere Leffe is ideaal. Ook een fruitiger bier, zoals Rodenbach, past perfect.
  • Laat het zachtjes garen. Stoofvlees moet lang pruttelen, maar mag nooit echt koken.
  • De dag nadien nóg beter: warm eerst de saus op en voeg pas op het einde het vlees terug toe. Zo blijft het mooi mals.

Zet zeker rundvlees van bij ons in de kijker. Steeds meer klanten kiezen bewust voor Belgische producten: voor de smaak, de kwaliteit, de voedselveiligheid én omdat ze de lokale economie willen steunen. Een duidelijke meerwaarde die jij als versspecialist kan uitspelen.

Stoofvlees met ons beste vlees ooit is een topper op tafel – én in jouw winkel.

 

Affiche weekend van het stoofvlees 2026