Carrefour Market Scheldewindeke groentetoog

Carrefour Market Scheldewindeke wint titel van Groentevakman 2022

Wedstrijd

|

09 juni 2022

Op donderdag 9 juni 2022 werd Carrefour Scheldewindeke uit Oosterzele, de winnaar van de Groentevakman 2022 in de categorie buurtsupermarkten, gelauwerd. De wedstrijd, ondertussen al aan zijn achtste editie toe, is een initiatief van Flandria in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM. Alle zelfstandige uitbaters van een supermarkt konden deelnemen.

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Met een aantrekkelijke versrayon krik je dus meteen het imago op van je hele winkel. En door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten.

Met de wedstrijd ‘Groentevakman’ wil VLAM en haar partners de versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om groenten van bij ons in de kijker te zetten.

Verloop van de wedstrijd

Alle zelfstandige buurtsupermarkten konden zich inschrijven voor de wedstrijd Groentevakman. De deelnemers van de wedstrijd kregen van maandag 31 januari tot en met vrijdag 11 maart 2022 de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.groentevakman.be. Een expertenjury beoordeelde de kandidaturen.

Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg enkele mystery shoppers over de vloer. Die beoordeelden de kandidaten op een tiental criteria, zoals de aantrekkelijkheid van hun rayon en het aanbod van verse, Belgische groenten.

De deelnemers kregen vervolgens de opdracht om een creatieve promotieactie te bedenken met lokale groenten.

De prijsoverhandiging gebeurde op het winkelpunt van de winnaar.

Prijzenpakket

Alle deelnemers worden getrakteerd op een individueel rapport van de mystery shopper bezoeken aan hun zaak en een attentie voor het team.

De winnaar van de Groentevakman in de categorie buurtsupermarkten krijgt daarbovenop een cheque van 1.000 euro, een degustatie van Flandria op het winkelpunt, kwalitatieve schorten van Flandria, promotiemateriaal om de overwinning in de kijker te zetten op het winkelpunt én media-aandacht: de winnaars worden onder meer in de kijker gezet via de verschillende communicatiekanalen van de organiserende partners.

De winnaar

Carrefour Market Scheldewindeke uit Oosterzele is de Groentevakman van 2022 in de categorie buurtsupers. Deze buurtsupermarkt streeft ernaar om haar klanten iedere dag verse groenten en fruit van topkwaliteit aan te bieden. (artikel gaat onder de foto verder)

Carrefour Market Scheldewindeke groentetoog

Tijdens de wedstrijd wist Carrefour Scheldewindeke de mystery shoppers het sterkst te imponeren met hun groente- en fruitrayon en de klantvriendelijkheid van het team. Ook de jury vond haar promotieactie met lokale groenten één van de creatiefste tijdens deze wedstrijd. Met de actie ‘Mama in de groentjes’ bedacht het volledige team 6 vrolijke wenskaarten voor mama’s, die klanten gratis mochten meenemen. Elke wenskaart werd voorzien van een originele quote waar Belgische asperges, wortels, radijzen, boontjes en (bloem)kolen de hoofdrol in speelden. Klanten konden daarbovenop ook tien verse groenteboeketten winnen.

Zaakvoerder Frederic Van Landeghem, winkelverantwoordelijke Els Van Bever en hun team zijn terecht fier op de titel van Groentevakman 2022: “Een gezonde levensstijl is van groot belang voor ons, daarom kiezen wij steeds bewust voor een mooi gamma lokale groenten en fruit. Die zetten we nog eens extra in de kijker met een Belgisch label. Het team streeft er dan ook dagelijks naar om van de afdeling groenten en fruit het gezondste én mooiste plekje van Carrefour Scheldewindeke te maken.”

De finalisten

Het welverdiende zilver gaat naar B2 Supermarkt Broekmans uit Heusden-Zolder, een familiebedrijf met een hart voor lokale producten en de producenten uit de buurt. Zij voelen zich, net als hun klanten, sterk verbonden met de eigen streek door steeds voor lokaal te kiezen.

Brons gaat naar buurtsuper Van Eccelpoel uit Herentals, met een team dat er dagelijks naar streeft om hun klanten verse en kwalitatieve producten van bij ons aan te bieden. Van Eccelpoel grijpt ook elke opportuniteit om hun lokale leveranciers mooi in de kijker te zetten.