Vleestoog Van Eccelpoel

Buurtsuper Van Eccelpoel wint Mooiste Vleestoog 2021

Wedstrijd

|

06 July 2021

Buurtsupermarkt Van Eccelpoel heeft Mooiste Vleestoog 2021 

Op dinsdag 06/07/2021 werd Alvo buurtsupermarkt Van Eccelpoel uit Herentals, de winnaar van de Mooiste Vleestoog 2021 in de categorie buurtsupers, gelauwerd. De wedstrijd is een onderdeel van de Beste Versspecialist 2021 en is een initiatief van VLAM om versverantwoordelijken te belonen voor hun dagelijkse inspanningen om vlees van Belgische origine in de kijker te zetten. Alle zelfstandige buurtsupers konden deelnemen. 

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Met een aantrekkelijke versrayon krik je dus meteen het imago op van je hele winkel. En door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten. 

Met de wedstrijd ‘Mooiste Vleestoog’ wil VLAM versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om vlees van Belgische origine in de kijker te zetten. 

Verloop van de wedstrijd 

Alle zelfstandige buurtsupermarkten konden zich inschrijven voor de wedstrijd Mooiste Vleestoog. De deelnemers van de wedstrijd kregen van 24 februari tot en met 6 april 2021 de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.besteversspecialist.be

Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg enkele mystery shoppers over de vloer. Die beoordeelden de kandidaten op een tiental criteria, zoals de aantrekkelijkheid van hun rayon en het aanbod van vers, lokaal rund- en varkensvlees.

Het eindoordeel voor de buurtsupers was in handen van expertenjurylid Tony De Clercq, ervaren slager, ondernemer en leerkracht slagerij bij Campus PIVA in Antwerpen. Hij bezocht zelf de 3 finalisten en koos de uiteindelijke winnaar. 

De kandidaten van de Mooiste Vleestoog werden voornamelijk beoordeeld op de aantrekkelijkheid van hun rayon en hun aanbod van Belgisch vlees. 

De prijsoverhandiging gebeurde op het winkelpunt van de winnaar. 

Prijzenpakket 

De winnaar van de Mooiste Vleestoog in de categorie buurtsupers krijgt een cheque van 1.000 euro, een luxevleesmes, promotiemateriaal om de overwinning in de kijker te zetten op het winkelpunt én media-aandacht.   

De winnaar 

Van Eccelpoel uit Herentals heeft de Mooiste Vleestoog van 2021 in de categorie buurtsupers. Dit trotse familiebedrijf, dat 73 jaar geleden het levenslicht zag, levert met hun gepassioneerd team van beenhouwers iedere dag een ruim aanbod aan kwalitatief Belgisch varkensvlees en rundvlees aan hun klanten. Zo werken ze al jarenlang met dezelfde lokale leveranciers, bieden ze gerijpte stukken rundvlees aan en zijn ze trotse aanbieder van West-Vlaams rood rundvlees, een Vlaams traditioneel streekproduct met typerende rode kleur, volle intense smaak en malse textuur. Ook om hun varkensgehakt staan ze gekend in de regio. 

Zaakvoerders Lawrence Vechter en Jef Van Eccelpoel: "Als familiebedrijf kennen we een rijke traditie in beenhouwerij. Al vanaf het prille begin kiezen we steevast voor Belgisch rund- en varkensvlees. Persoonlijk contact met lokale leveranciers garandeert vertrouwen én de beste kwaliteit. Uit liefde voor de beenhouwersstiel, onze vakmensen én Belgische producten namen we deel aan deze wedstrijd. We vonden onze vleestoog stiekem al één van de mooiste, maar op deze officiële bekroning zijn we bijzonder fier!" 

Team Van Eccelpoel

Team Van Eccelpoel uit Herentals

De finalisten 

Het welverdiende zilver en brons gaat naar:

Alvo Maes – De Wilde uit Kieldrecht, een buurtsuper met een gepassioneerd team dat hun runderen (met voorkeur voor Belgisch Wit-Blauw) persoonlijk uitkiest op de boerderij om hun klanten te garanderen van topkwaliteit, en 

Alvo Cado Supermarkt uit Kaprijke, een buurtsuper met gedreven collega’s dat terecht fier is op haar dagelijks ruim aanbod van vakkundig versneden, vers vlees van bij ons.