Konijn met caponata en krieltjes

Week van het Konijn: 24 - 31 januari

Product in de kijker

|

09 Januari 2025

Ontdek wat konijn te bieden heeft tijdens de ‘Week van het konijn”

Van vrijdag 24 januari tot en met vrijdag 31 januari organiseert VLAM, in samenspraak met de slachthuizen, retailers en foodservicebedrijven, de Week van het Konijn. Dit lekkere stukje vlees wordt in de schijnwerpers gezet tijdens die week met aandacht voor de gezondheidsvoordelen van konijnenvlees en de veelzijdigheid ervan.

Van maandag tot feestdag

Naast traditionele stoofpotten zijn er nog zoveel andere mogelijkheden met konijn. Exotisch, snelle hap of comfort food. Het kan allemaal met konijn. Hoog tijd dus om dit lekkere stukje vlees onder de aandacht te brengen bij je klanten!

Konijn, voor als het wat lichter mag zijn.

Konijn biedt veel voedingsstoffen voor relatief weinig calorieën. Konijn is een goede bron van hoogwaardige eiwitten, vitaminen B3, B6 en B12, selenium en zink. Een portie konijn van 100 gram levert gemiddeld zo’n 145 kcal en 8 gram vet. Een bout levert het magerste vlees (ongeveer 4 g vet per 100 g), terwijl het voorkwartier (schouder met karkas) wat meer vet (ongeveer 14 g per 100 g) en calorieën bevat. In vergelijking met veel andere vleessoorten is konijn ook een bron van omega 3-vetzuren. Kortom, konijn past prima in een lekkere en gezonde maaltijd met een ruime portie groenten.

(bron: www.internubel.be)

Konijn met caponata en krieltjes

Zet jij konijn in de kijker?

Download de receptenfolder.

Receptenfolder Deze keer konijn