Bloemkoolkruimels met ei in een pittige tomatensaus

Voer Ei-stra veel promotie voor Wereldeidag op 13 oktober

Product in de kijker

|

27 September 2023

Op 13 oktober staat het ei centraal. Het ei is niet enkel een voedzaam en veelzijdig etenswaar, het is ook een betaalbare vorm van voeding over de hele wereld. Eieren zijn een onmisbaar onderdeel van veel keukens over de hele wereld en bieden een scala aan smakelijke mogelijkheden, van ontbijt tot diner. Voor verswinkels biedt Wereldeidag een uitstekende gelegenheid om de aandacht van klanten te trekken en de verkoop te stimuleren. Daarom geven we graag enkele creatieve promotie-ideeën mee om optimaal gebruik te maken van deze dag:

  1. Samenwerking met lokale boerderijen: Als je verse eieren van lokale boerderijen verkoopt, benadruk dan de herkomst van deze producten. Vertel het verhaal van de boerderijen, hoe de kippen leven en hoe ze hun eieren produceren.

  2. Een goed doel ondersteunen: Maak van Wereldeidag een gelegenheid om terug te geven. Doneer een deel van je opbrengst aan een goed doel dat zich inzet voor hongersnood of dierenwelzijn.

  3. Eieren in de spotlight: Creëer een speciale sectie in je winkel die volledig is gewijd aan eieren. Geef verschillende soorten eieren weer en geef tips om duurzaam om te gaan met eieren door ze lokaal te kopen of je eierschalen in te zetten als mest voor je planten.

  4. Proeverijen en receptendemonstraties: Nodig klanten uit om te proeven van diverse gerechten met eieren. Organiseer demonstraties waarbij je chef-koks of voedingsexperts recepten delen en laten zien hoe ze eieren op verschillende manieren kunnen bereiden.

  5. Sociale media promotie: Gebruik je sociale media-accounts om Wereldeidag te promoten. Plaats foto's en video's van heerlijke gerechten met eieren, deel interessante feiten over eieren en kondig je speciale aanbiedingen aan.

  6. Ei-wedstrijd: Organiseer een wedstrijd waarbij klanten hun favoriete ei-recept kunnen delen op sociale media met een specifieke hashtag of laat kinderen de mooiste tekening maken met als thema eieren.

  7. Kortingsacties: Bied speciale kortingen aan op eieren gedurende de hele week van Wereldeidag. Klanten zullen eerder geneigd zijn om extra eieren te kopen als ze een goede deal krijgen.

  8. Eggstra cadeautjes: Geef klanten die tijdens Wereldeidag boodschappen doen kleine geschenken, zoals receptenkaarten, eierdopjes of een eieremandje. Dit zal klanten aanmoedigen om bij jouw winkel te winkelen.

Ook VLAM draagt zijn steentje bij om eieren extra in de kijker te zetten. Een week lang gaan acht influencers aan de slag met trendy recepten. We geven ook tips & tricks hoe je duurzaam kan omgaan met eieren door zo weinig mogelijk te verspillen en altijd voor lokaal te kiezen. 

Door deze creatieve promotie-ideeën toe te passen, kun je de aandacht van klanten trekken, je omzet verhogen en Wereldeidag vieren op een manier die zowel leuk als leerzaam is voor je klanten. Het is een kans om de veelzijdigheid en voedingswaarde van eieren te accentueren, en tegelijkertijd je verswinkel in de schijnwerpers te zetten.