Vissersnet

Vissen van het lenteseizoen: tongschar, rode poon en hondshaai

Product in de kijker

|

25 April 2023

Tongschar

Tongschar

Tongschar behoort samen met zeetong en pladijs tot de platvissen. Deze vis is trouwens een prima alternatief voor zeetong. Het visvlees van tongschar is iets zachter van structuur en de filets zijn dikker. Je hoeft niet ver te zoeken waar z’n populaire bijnaam - melktong -  vandaan komt. Het visvlees van tongschar is namelijk heel erg wit.

Romig, zacht en superveelzijdig op het vlak van bereiding. Tongschar is een vis die je absoluut eens moet proberen.

Loopt het water je ook al in de mond?

Wij lijsten op wat je allemaal met tongschar kan klaarmaken.

De beste recepten met tongschar

Rode poon

Rode poon vind je gekuist en gefileerd in de winkel. Vanaf oktober al stijgt de aanvoer, maar de beste poon koop je in januari, februari en maart.

Het visvlees van rode poon is vast van structuur, heeft een diepe smaak en blijft mooi sappig. In vissoepen en stoofpotjes is rode poon een echte smaakmaker. Ook in de pan gebakken of gemarineerd overtuigt rode poon altijd. Verder is de vis heerlijk op de barbecue: op vel geroosterd, in spiesjes of in papillot.

Smultip: met het visafval van rode poon maak je de heerlijkste visfumet.

Rode poon
Hondshaai

Hondshaai

De hondshaai is een kraakbeenvis en raar genoeg familie van de kathaaien. Deze kleine, slanke haai heeft smaakvol, stevig vlees waarmee je alle kanten op kan in de keuken. De haai is heerlijk gerookt of in zuur opgelegd. Niets voor jou? Verwerk hem dan in een ragout of leg hem op de barbecue. Smakelijk!

Meer doen met hondshaai?

Wij zetten je alvast graag op weg met meer inspiratie en heerlijke recepten.

Lekkere recepten met hondshaai