
Vier nieuwe producten krijgen het label STREEKPRODUCT.be
Nieuws
|06 juni 2025
Deze vier nieuwe producten mogen voortaan het label STREEKPRODUCT.be dragen: honing Merodegoud uit Tessenderlo-Ham, speculaas met amandel en witte speculaas van Aerts Speculaas uit Lokeren, het Dilbeeks konijnkoekje en Boerke Waas, het gekookt spek uit het Waasland.
Vlaamse streekhoning 'Merodegoud'
Door Dylan Elen uit Tessenderlo-Ham
Deze honing van de zwarte honingbij is bijzonder omwille van de streekeigen honing én honingbijen. Dylan imkert in traditionele imkergebieden waar een Sint-Ambrosiusgilde actief was. Hij heeft bijenkasten op verschillende locaties.


Witte speculaas
Door Aerts speculaas BV uit Lokeren
Een witte speculaas komt weinig voor. Anders dan bij de bruine speculaas, wordt bij de witte speculaas witte suiker gebruikt en minder speculaaskruiden. Deze variant kent een lange traditie, er bestaan oude recepten uit 1940. Een nieuwe variant wordt nu ook toegevoegd: Speculaas met amandelen.
Dilbeeks konijnenkoekje
Door Bakkerij Bossuyt uit Dilbeek
Dit boterkoekje waarvan de pootjes gedopt zijn in melk- of fondantchocolade, kent zijn oorsprong bij Keizer Karel. Of was het door een studentengrap of een wedstrijd? Vader Pierre Bossuyt van bakkerij Bossuyt weet er alles van.

'Boerke Waas', gekookt spek uit het Waasland
Door 6 klasseslagers uit het Waasland
Gekookt spek was lange tijd een typische slachtbereiding in Vlaanderen, maar verdween meer en meer. In het Waasland bleef het een geliefd slagersproduct. Om deze reden ontwikkelden zes klasseslagers samen een recept dat gebaseerd is op respect voor de lokale traditie.
Het hele verhaal en de producenten van de vier nieuwe streekproducten
Lees het op streekproduct.beWil je in contact komen met leveranciers van streekproducten? Dat kan op Lekker van bij ons Connect.
Nog niet geregistreerd? Het is gratis. Daarna kan je zoeken naar leveranciers, producenten, ... en interessante samenwerkingen aangaan. Handig!