BIO inspireert

Save the date: Bioweek van 1 tot 9 juni 2024

Actie

|

25 Januari 2024

Van 1 tot 9 juni 2024 vindt de Bioweek plaats in heel België. Bedoeling is het bewustzijn rond bio te vergroten bij de consument door de voordelen van biologische voeding en productie te belichten. Daarbij wordt duidelijk dat kiezen voor bio synoniem staat voor kiezen voor meer duurzaamheid. De Bioweek is een gezamenlijk initiatief van de hele biosector.

De Bioweek is al jaren een begrip in Wallonië. In Vlaanderen was ze enige jaren afwezig. Aangespoord door de retailsector zal ook in Vlaanderen opnieuw een Bioweek worden georganiseerd in 2024. VLAM en zijn Waalse evenknie Apaq-W voorzien een gelijkaardige mediacampagne om de Bioweek bekend te maken en de consument aan te sporen bio van dichtbij te gaan ontdekken in die periode.

Schrijf je in voor de Bioweek

Ben jij actief in de biosector als producent, hoevebiowinkel, verwerker of retailer en wil jij jouw verhaal vertellen of activiteiten inrichten tijdens de Bioweek en zo meewerken aan een sterke toekomst voor bio? Schrijf je dan hier in.

VLAM draagt jouw verhaal of acties tijdens de Bioweek uit op www.allesoverbio.be, hét communicatieplatform voor consumenten over bio in Vlaanderen. Het platform bevat een schat aan inhoudelijke en feitelijke informatie over bio en boeiende verhalen en video’s over producenten, verwerkers en bioliefhebbers. In aanloop naar de Bioweek zal een activiteitenkalender met alle initiatieven online worden geplaatst.

Na jouw inschrijving voor de Bioweek, ontvang je een link naar de toolkit met communicatiemateriaal (o.a. logo en ander beeldmateriaal) en tips & trics, die je kan gebruiken in aanloop naar de Bioweek. De toolkit is klaar in de vroege lente. Meer info volgt nog.

En….actie

Juni is niet meer veraf. Gebruik de winterperiode om na te denken hoe jij je wagentje kan vasthaken aan de kapstok die de Bioweek biedt. Laat deze kans niet liggen om jouw producten en verhaal te brengen en je bereik en succes te vergroten. Hoe meer biospelers er meewerken aan de Bioweek, hoe groter de biostem kan doorklinken in België.

BIO proeft

Schrijf je in voor de Bioweek 2024

Inschrijven Bioweek 2024

Toolbox

In onze toolbox vind je heel wat affiches, filmpjes en online banners die je tijdens de Bioweek en ook het hele jaar door kan inzetten in je eigen communicatie.

Ontdek hier de toolbox