La vie est belle productie

La vie est belle uit Oostkamp wint eerste BioVLAM

Wedstrijd

|

25 September 2021

Op zaterdag 25 september reikte Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits de eerste BioVLAM uit aan La vie est belle uit Oostkamp. Deze nieuwe award is een initiatief van de biosector in samenwerking met VLAM en zet gepassioneerde bio-ondernemers met oog voor innovatie en duurzaamheid in de kijker.

La vie est belle wint de allereerste BioVLAM voor innovatie in eiwitrijke, vegetarische maaltijden. Het bedrijf uit Oostkamp lanceert een nieuw product. Het gaat om een basisproduct voor een vegetarische maaltijd. Het is een biologische eiwitrijk ingrediënt dat je als consument op je eigen manier kan gebruiken. Hartig, zoet, in een burger of in een pastasaus. De consument kan er zijn eigen toets aan geven door nog ingrediënten toe te voegen, te kruiden naar eigen smaak, en zelfs de vorm geven die ze willen. Creatief in de keuken dus, je kan er alle kanten mee uit. Het is een product om een voedzame én lekkere maaltijd te maken.

Prijsuitreiking zaakvoerder La vie est Belle

La vie est belle uit Oostkamp is de winnaar van BioVLAM 2021.

Genomineerden BioVLAM 2021

Genomineerden van de BioVLAM 2021 samen met ministers Crevits en Van Peteghem, juryvoorzitter Ignace De Roo en Filip Fontaine, algemeen directeur VLAM.

De vier andere genomineerden zijn Abinda uit Oostkamp (optimalisatie reststromen door integratie in het productieproces), BelOrta uit Sint-Katelijne Waver (EARTH, een nieuw concept waaronder de coöperatie producten in omschakeling naar bio zal bijstaan), Bioboer Mark Van Hove uit Bekkevoort (Mechanisatie/ innovatie in de teelt van zoete aardappel (bataat), o.a. zelf ontwikkelde plantmachine, bestaande koelcel omgebouwd volgens eigen procédé) en Vitale rassen vzw uit Heist-op-den-Berg (samenwerking met verschillende boeren-vermeerderaars, de manier van zaden telen en vermeerderen en de eigenschappen van de ‘telersselecties’ die ze op die manier voor collega-bioboeren beschikbaar kunnen maken).