Salade met zoete aardappel, wortelen, radijsjes, rode biet en appel

Groente van de maand maart: zoete aardappel

Product in de kijker

|

01 Februari 2022

De bataat, heerlijk in hartige én zoete gerechten

De zoete aardappel of bataat zit boordevol vezels (vooral in de schil), heeft een lekkere zoete smaak, past perfect in zowel zoete als hartige gerechten en biedt veel culinaire mogelijkheden zoals koken, roosteren, poffen, frietjes, verwerken in een dessert…

Wist je trouwens dat de zoete aardappel in verschillende kleuren bestaat? Je vindt de bataat in het oranje, geel, wit en zelfs paars. Op een koele, droge, donkere plaats kan je ze tot een maand bewaren.

Een zoete aardappel moet stevig en onbeschadigd zijn. Als de aardappelen plekken of scheuten hebben, zijn ze niet meer vers.

Recepteninspiratie voor je klant
Zoete aardappeltaart met geitenkaas

Zoete aardappeltaart met geitenkaas (bron Lekker van bij ons)

Opportuniteit voor jouw zaak

Wist je dat VLAM de groente van de maand in de kijker zet bij jouw klanten? Dat doen we het jaarrond op het populaire kookplatform Lekker van bij ons. Ook Jeroen Meus maakt er iedere maand lekkere bereidingen mee in Dagelijkse Kost.

Een mooie opportuniteit voor jouw zaak dus om de groente van de maand in de spotlights te zetten in jouw winkel!