Aardpeer

Groente van de maand januari: aardpeer

Product in de kijker

|

01 December 2021

Maak kennis met de aardpeer

De aardpeer is een knol die je ook wel terugvindt onder de naam topinamboer, knolzonnebloem of Jeruzalem-artisjok. De aardpeer is zoet met een lichte nootachtige smaak. Sommigen vergelijken de smaak een beetje met die van een artisjok of van een oester.

Aardperen zijn lekker om te koken, bakken, in de wok, in de soep, rauw in een salade of gefrituurd als chips. De knolletjes geven ook een lekkere extra toets aan je aardappelpuree en zijn heerlijk te combineren met vis. 

Weetjes om te delen met je klant
  • De aardpeer is familie van de zonnebloem. Boven de grond ontwikkelen aardperen stengels van drie meter hoog met gele bloemen die verwant zijn aan de zonnebloem. De ondergrondse knolletjes zijn de aardperen. Ze breiden snel uit en groeien tot een meter diep.
  • De knolletjes hoeven niet geschild te worden. Wil je klant dat wel doen, dan doet hij dat best na het koken.
Recepteninspiratie voor je klant
Puree van aardpeer met hazelnoot, varkenshaasje en ovenappeltjes

Puree van aardpeer met hazelnoot, varkenshaasje en ovenappeltjes (bron Lekker van bij ons)

Opportuniteit voor jouw zaak

Wist je dat VLAM de groente van de maand in de kijker zet bij jouw klanten? Dat doen we het jaarrond op het populaire kookplatform Lekker van bij ons. Ook Jeroen Meus maakt er iedere maand lekkere bereidingen mee in Dagelijkse Kost.

Een mooie opportuniteit voor jouw zaak dus om de groente van de maand in de spotlights te zetten in jouw winkel!