Asperges

Groente van de maand april: asperges

Product in de kijker

|

01 Maart 2022

De asperges zijn daar, de lente is in het land!

Van april tot juni is het volop genieten van deze heerlijke groente. Asperges zijn rijk aan voedingsvezels en vitamine C. Ideaal om de winter uit onze lijven te jagen en ons klaar te stomen voor het lenteseizoen.

De asperge is een veelzijdige groente die elk gerecht tot een hoger niveau tilt, zelfs de harde uiteinden en de taaie schil kan nog gebruikt worden om er een heerlijke bouillon van te maken. Ook het kookvocht van eerder gekookte asperges is de moeite waard om te bewaren voor een latere bereiding zoals soep. De groene variant heeft een dunnere schil en hoef je niet te schillen. 

Weetjes om te delen met je klant:
  • De reden waarom je een asperge best kraakvers bereid, is dat de asperge ‘verder leeft’ na de oogst. De kop blijft het vocht in de stengel opzuigen, zodat de rest van de stengel houtachtiger wordt.
  • Er bestaat naast de witte en groene asperge ook een paarse variant. De witte asperge groeit ondergronds, de groene en paarse bovengronds.
  • Asperge behoort tot de afrodisiaca. Bij de vorm kan je al iets voorstellen, maar ook het foliumzuur verhoogt de histamineproductie.
 Recepteninspiratie voor je klant:
Aspergesoep met pladijs en gegrilde bagel

Aspergesoep met pladijs en gegrilde bagel (bron Lekker van bij ons)

Opportuniteit voor jouw zaak

Wist je dat VLAM de groente van de maand in de kijker zet bij jouw klanten? Dat doen we het jaarrond op het populaire kookplatform Lekker van bij ons. Ook Jeroen Meus maakt er iedere maand lekkere bereidingen mee in Dagelijkse Kost.

Een mooie opportuniteit voor jouw zaak dus om de groente van de maand in de spotlights te zetten in jouw winkel!