Kaastoog Alvo Tessenderlo

Buurtsuper Alvo Tessenderlo wint titel van Mooiste Kaastoog 2021

Wedstrijd

|

13 July 2021

Buurtsuper Alvo Tessenderlo wint Mooiste Kaastoog 2021

Op 13 juli werd Alvo Tessenderlo de winnaar van de Mooiste Kaastoog 2021 in de categorie buurtsupers, gelauwerd. De wedstrijd is een onderdeel van de Beste Versspecialist 2021 en is een initiatief van VLAM om versverantwoordelijken te belonen voor hun dagelijkse inspanningen om Kazen van bij ons in de kijker te zetten. Alle zelfstandige buurtsupers konden deelnemen. 

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Met een aantrekkelijke versrayon krik je dus meteen het imago op van je hele winkel. En door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten. 

Met de wedstrijd ‘Mooiste Kaastoog’ wil VLAM versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om Belgische kazen in de kijker te zetten. 

Verloop van de wedstrijd 

Alle zelfstandige buurtsupers konden zich inschrijven voor de wedstrijd Mooiste Kaastoog. De deelnemers van de wedstrijd kregen van 24 februari tot en met 6 april 2021 de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.besteversspecialist.be. Een expertenjury beoordeelde de kandidaturen. 

Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg enkele mystery shoppers over de vloer. Die beoordeelden de kandidaten op een tiental criteria, zoals de aantrekkelijkheid van hun rayon en het aanbod van Kazen van bij ons. 

De vijf overgebleven finalisten in de categorie buurtsupers kregen vervolgens de opdracht om een creatieve promotieactie te bedenken met Belgische kazen. 

De prijsoverhandiging gebeurde op het winkelpunt van de winnaar. 

Prijzenpakket 

De winnaar van de Mooiste Kaastoog in de categorie buurtsupers krijgt een cheque van 1.000 euro, een luxe kaasplank, promotiemateriaal om de overwinning in de kijker te zetten op het winkelpunt én media-aandacht.  

De winnaar

Alvo Tessenderlo beschikt in de kaastoog over een zeer ruim assortiment. Elke week staan er weer een aantal kazen in de kijker. Ze vinden het dan ook bijzonder jammer dat ze door corona hun klanten niets kunnen laten proeven. Ze houden altijd rekening met het seizoen. Tijdens het zomerseizoen gaat de focus bijvoorbeeld naar kazen met een frisse touch, zoals geitenkaas. Deze kazen smaken overheerlijk bij een fris slaatje. Tijdens de winterperiode werken zij meer met oudere kazen, voor een rijpere en vollere smaak in de mond. 

Ze helpen de mensen aan de toog door hen aan te spreken en te helpen bij hun keuze van de kazen. Ook het samenstellen van een kaasschotel doen ze samen met de klant. Als de klant bepaalde soorten niet kent, laten ze een stukje proeven. Bovendien geven ze ideetjes voor producten om bij de kazen te serveren, zoals notenbrood, gedroogde vruchten, studentenhaver of andere kaasgarnituur. 

Tweewekelijks houden ze op vrijdag een degustatie waar ze een hele namiddag klaarstaan voor de klanten. Ook de verse kazen komen daarbij aan bod. Klanten boeien door hen kennis te laten maken kazen, dat is hetgeen ze het liefste doen! 

Zaakvoerder Wouter Verhoeven: “We zijn erg trots op onze kaastoog. We doen elke dag ons uiterste best om deze helemaal in orde te maken en mooi in te delen voor onze klanten. We zorgen ervoor dat onze klanten dagelijks uit een breed gamma verse kazen kunnen kiezen. Onze verse kazen zijn dan ook onze absolute specialiteit! Daarnaast vormt een wedstrijd als deze de ideale mogelijkheid om onze kaastoog nog eens extra in de verf te zetten. Zo zien hopelijk meer mensen ons uitgebreid aanbod en kunnen we hen overtuigen om hun favoriete kazen bij ons te komen kopen. 

België is misschien maar klein, maar we hebben een heel ruime keuze aan Belgische kazen. Hier proberen wij op in te spelen door een groot assortiment aan te bieden, waarbinnen er heel veel verscheidenheid is tussen de kazen. Er is voor ieder wat wils! Ons uitgebreid gamma doet de mensen steeds verbazen. 

Als buurtsuper willen we natuurlijk ook altijd de lokale producten in de verf zetten. De Belgische kazen worden dus zowel in de winkel als op sociale media in de kijker gezet. Onze klanten kunnen dit duidelijk waarderen! 

Voor de perfecte maaltijd kunnen onze klanten vertrouwen op onze kaasplanken. Deze stellen we zelf samen met verse kazen van eigen bodem, die we bovendien zelf snijden. Onze kazen vormen trouwens de perfect combinatie met onze andere nationale trots, namelijk een lekker Belgisch biertje! Kortom: met Belgische kazen creëer je de perfecte Belgische feesttafel, van bij ons!” 

In de categorie buurtsupermarkten werden dit jaar twee winnaars geselecteerd. De andere winnaar is B2 Supermarkt Broekmans uit Heusden-Zolder.

Team Alvo Tessenderlo

Team Alvo Tessenderlo

De finalisten

Het welverdiende zilver en brons gaan naar Proxy Declercq Sint-Joris-Weert (ZILVER) kiest in hun kaasatelier voor gezellige tafelmomenten met familie en vrienden en daar hoort kaas bij: van apero naar hoofdschotel tot dessert en Spar Express Middelkerke (BRONS), zij doen er alles aan om kazen aan te bieden volgens de seizoenen. De klanten appreciëren hun aanpak en kunnen altijd terecht voor een kaasplank of een sneetje kaas voor de boterham dat met zorg wordt afgesneden met een warm kaasmes.