Foto van Gentse stoverij

Weekend van het Stoofvlees 2022

Actie

|

17 Maart 2022

Stoofvlees met vlees van bij ons, geserveerd met knapperige frietjes, een frisse salade of gegrilde groenten. Dat kan jong en oud altijd bekoren! Om ook jouw klanten te inspireren deze Belgische klassieker op tafel te zetten, lanceert VLAM het Weekend van het Stoofvlees op 26 en 27 maart 2022.

Neem met jouw zaak ook deel en profiteer van de publiciteit. Inspireer dat weekend jouw klanten met diverse stoofvleesrecepten, hang onze affiche op en organiseer een onweerstaanbare promotie in jouw zaak.

We delen hier alvast enkele bereidingstips voor hét perfecte stoofvlees, die je kan delen met jouw klanten.

  • Ga voor vlees waar nog een beetje vet aan zit. Dat geeft veel meer smaak en wordt ook malser.
  • De belangrijkste kruiden voor stoofvlees zijn peper, zout, tijm en laurier.
  • Naast de kruiding is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen zoet en zuur. De zoete smaak creëer je met stroop, bruine suiker of peperkoek. De scherpere toets verkrijg je door een boterham met mosterd of een beetje azijn toe te voegen.
  • Gebruik in je stoofvlees een bruin bier dat niet te bitter smaakt zoals Petrus Oud Bruin, Liefmans Goudenband of donkere Leffe. Ook een fruitig bier zoals Rodenbach kan perfect.
  • Stoofvlees moet lang pruttelen, maar zeker niet koken.
  • Stoofvlees is een dag later nog lekkerder. Schep eerst de stukjes vlees uit de pot. Warm de saus op en voeg pas op het einde het vlees toe. Zo gaart het vlees niet te ver.
Affiche Weekend van het Stoofvlees

Affiche Weekend van het Stoofvlees

Download gratis de affiche voor het Weekend van het Stoofvlees

Affiche Weekend van het Stoofvlees