Banner BioVLAM

BioVLAM 2025

Word jij de bio-ambassadeur BioVLAM?

Logo BioVLAM 2025

Passie voor bio

Ben je een gepassioneerd bio-ondernemer? Werk je vernieuwend, heb je oog voor innovatie en is duurzaamheid jouw ding? Dan ben jij misschien wel de geknipte bio-ambassadeur om de BioVLAM 2025 in de wacht te slepen.

Bedacht je een nieuwe teelttechniek? Heb je een bioproduct geïntroduceerd op een nieuwe markt of bedacht je een vernieuwend verkoopconcept? Neem je vernieuwende initiatieven op vlak van sociaal ondernemen of personeelsbeleid? En heeft dit een voelbare impact op je bedrijf of de maatschappij?
Ding dan mee naar de BioVLAM-award en word de laureaat van deze prachtige prijs.

"De moeilijkheid is niet zozeer het ontwikkelen van nieuwe ideeën, maar het ontsnappen aan oude."

  --J.M. Keynes

De inschrijvingen voor de BioVLAM werden afgesloten. 

Dit zijn de vijf genomineerden:

  • Brothway (Michelbeke), Frederiek Ballière: biologische drinkbouillons 
  • VOF Den Boogerd (Zelem), Nia Ponsaerts: biologische hoogstamboomgaarden 
  • GR’EAT Moments (Kortenberg), Amélie de Cartier: prebiotische porridges 
  • Het Land van Melk en Honing (Diksmuide), Johan en Isabel Boussemaere: rauwmelkse kaas en yoghurt op basis van biologische melk van eigen koeien
  • Het Polderveld (Knokke-Heist), Lieven Devreese: teelt van biogroenten voor patiënten van AZ Zeno

Meer info: Alles over bio

Een jury selecteert volgens strikte criteria vijf genomineerden uit de inzendingen. Hieruit wordt één laureaat geselecteerd na een jurybezoek én een publieksstemming. De genomineerden en de laureaat kunnen rekenen op free publicity in zowel vak- als consumentenpers. De laureaat krijgt een mooi uithangbord als trofee, een videoreportage op allesoverbio.be én wordt gedurende één jaar de ambassadeur voor de biosector van VLAM. Hij/zij kan de BioVLAM bovendien inzetten in de communicatie naar klanten en leveranciers.

De BioVLAM is een initiatief van de biosector in samenwerking met VLAM en richt zich naar al wie biogecertificeerd is in Vlaanderen.